Ik hou er van om heerlijke wokgerechten te maken en heb vandaag dan ook een heerlijke recept voor jullie: Mie met garnalen in oestersaus! Ben je al benieuwd??
Ingrediënten
De ingrediënten voor dit gerecht zijn als volgt:
– Conimex mie (brede noedels)
– Garnalen (in dit geval 200 gr. tapas garnalen knoflook)
– 1 rode paprika
– 2 teentjes knoflook
– 2 rode uitjes (of één grote)
– Een beetje koriander
De ingrediënten die je niet ziet op de foto zijn nog:
– Conimex wokolie
– Go Tan oestersaus
Deze komen op de foto’s nog voorbij 🙂
Hoe maak je dit gerecht?
1. Zet een pan met water op en kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik laat zelf altijd het water koken met wat zou voordat ik de ‘nestjes’ mie in het kokend water gooi. Op de verpakking wordt geadviseerd om drie nestjes per persoon te eten, zelf vind ik dit wel wat veel. Ik neem voor mezelf twee nestjes en voor mijn vriend twee of drie (ligt eraan hoe hongerig hij is 🙂 ).
2. Terwijl het water aan de kook wordt gebracht ga ik de groentes snijden: ik begin met de rode ui. Vervolgens zet ik mijn wok op het vuur en laat ik deze goed warm worden met wat Conimex wokolie!
3. Als ik klaar ben met het snijden van de ui is het water voor de mie al goed aan het koken. Ik doe de nestjes mie in het kokend water en ga verder met mijn groentes.. Maar let op, na een paar minuutjes moet je de nestjes wel even uit elkaar trekken met bijvoorbeeld twee vorken.
Als je de mie in het kokende water doet, zie je het water wat minder borrelen.. Gooi je vuur niet ineens hoger want binnen een paar minuutjes is het zoals op onderstaande foto.. goed aan de kook dus!
4. Doe vervolgens de rode ui in de wok!
5. Ik ga verder met mijn knoflook, ik haal de velletjes van de knoflook en pers deze met de knoflookpers. Heb je geen knoflookpers, dan kun je de knoflook ook heel fijn snijden.
Na een tijdje ruikt de geur van de wokolie met ui en knoflook echt heerlijk en staat je prutje lekker op het vuur te pruttelen!
6. Als de knoflook is toegevoegd ga ik verder met de rode paprika, welke ik ook toevoeg aan mijn wok. Normaal voeg ik ook nog champignons toe maar deze had ik helaas niet meer in huis.
7. De mie moet ongeveer 15 minuten koken, ik roer de mie tussendoor geregeld door zodat hij niet gaat plakken aan de bodem van de pan. Verder giet ik de mie al iets eerder af aangezien ik het lekker vind om deze nog even bij de wok toe te voegen.
Zo, als de paprika ook eventjes op het vuur heeft gestaan voeg ik wat oestersaus aan de wok toe.
8. Ik voeg de garnalen toe, deze zijn in principe al te eten dus ze moeten echt niet te lang in de wok liggen anders worden ze erg taai!
9. Ik giet de mie af en spoel deze met lauwwarm water af. Vervolgens voeg ik deze meteen toe aan de groentes die in de wok zitten.
10. Nog een klein beetje oestersaus erbij, je ziet vanzelf wanneer het genoeg is. Zie je dit niet, proef dan heel even met een lepeltje of de smaak naar je zin is.
11. Na een minuutje of twee vind ik het wel welletjes. Ik schep mijn diepe bordjes vol met mie en maak dit af met wat koriander.
Eet smakelijk!!
Wat is jouw favoriete wokgerecht?
Wist je dat er op dit momenent via mijn blog een winactie loopt?! Je kunt een MAC lipstick naar keuze winnen <3!
Ik zou het leuk vinden als je mij zou volgen via Bloglovin’ en mijn andere social media-kanalen
Ziet er heeerlijk uit!!
Dankje! Het is onwijs lekker, ik zou het zeker eens proberen!
Oeh dit klinkt lekker! Ik houd wel van dit soort gerechten 🙂
Wat een heerlijk gerecht lijkt me dat! Dat ga ik ook maar eens proberen. Garnalen zijn zo lekker!